Tiden rinner iväg....

2010-08-28 09:57:33 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Tänkte berätta vad vi har gjort dom senaste dagarna om jag kommer ihåg allt?

Det är förhoppningsvis bättre med lillens magen och troligtvis har jag kommit på vad det är han får ont av och det kan va rabarbersaften som jag dricker, för jag har inte drukigt den nu och nu har han inte haft ont. Men skall inte ropa hej än det kan ju komma tillbaka.

I torsdas var vi på ikea och köpte möbler till lille man. En garderob och en låda, en fick han en ny lampa,tvättkorg,galgar.
Så på torsda kvällen började vi men igår eftermidda var det färdigt, dett blev jättebra.
Jag börjar få ordning på hans rum nu men en del kvar, mest så pill.

I går så var P och fiska så då passade jag och prinsen på att åka till gekås. så vi körde hemifrån 08:20 och var hemma 10:00 så det gick undan. Det var jätte lite folk så det gick snabbt visste ju vad jag skulle ha.
jag fick köpt:

en sängmobil
barnvakt
nappar
våtsevetter
en mössa

så det gick rätt snabbt.

Sen på kvällen kom ett par vänner hit som oxå fått barn. och det var trevligt eftersom vi inte har träffas på jag vet inte hur länge.

I dag vet jag inte riktigt vad som händer gubben sover fortfarande och jag sitter här, lillen sover.
Jag håller på att tvätta, tänkte jag skulle gå ut och tvätta fönsterna men det regna och då blir man ju inte så sugen.

nä nu skall jag se om gubben vill komma upp:)

Pöss


BVC och lugn dag...

2010-08-23 21:31:15 BVC Albin
» Kommentarer(0) «


I dag har vi vart på bvc för lite vägning och mätning. Allt så bra ut och på tal om hans mage så sa hon att vi skall avvakta lite eftersom jag har börjat med dropparna, så vi skall ge dom en chans och se om det hjälper.

Hans start vikt var: 3410g och 51cm

3v väger han 3875g 52,7cm

Så han växer som han ska så det känns jätte skönt.

Efter bvc så gick jag en snabbis till gallerian och köpte en present och sen när vi åkte hem så åktevi om gubbens föräldrar och fick mat där, sen vakna lille plutten så jag fick ge han lite mat men det sluta med att han kissa på mig så det var bara att åka hem.

Sen har eftermiddagen vart lugn inte gjort så jätte mycket utan bara tatt det lugnt.

Nu har jag kollat på fångarna på fortet och nu skall jag gå och hänga tvätt sen mata plutten sen tänkte jag hinna med att duscha.

Vi höres!


lung dag....

2010-08-22 20:07:54 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I dag har det var en lung dag.

Prinsen har haft ont i magen nårgra dagar nu och jag vet inte vad det beror på om det är något jag äter som han inte tål eller om det bara är luft som han får i sig när han äter eller gaser. Magen låter som bara den på han och han skriker lite men inte så mycket så man tror att det är kolik för det är det inte.

Och jag får så ont i magen av att se att han har ont. Hela han blir knallröd. Så i dag åkte vi till apoteket för att köpa ett par droppar som skall hjälpa till att få bort luft och gaser. Så det har jag börjat med nu får se om det gör nytta, skall ju till bvc i morgon så jag får prata med henne då.

Och när vi ändå var ute och åkte så åkte vi till hästen med. Pratade lite med hon som hon står hos. Och så frågade jag om det var okey att smulis står kvar och det gjorde det så nu har hon stallplats ett tag vilket känns jätte skönt nu när lillen har kommit.

Mannen min har varit ute och grejat i dag och jag har fått sova lite vilket var underbart gått sen var jag och lillen och flizan ute på en promenad.
Och nu sitter jag här och väntar på att mannen skall komma in så vi kan äta något.

Vi hörs!


Tuffa nätter...

2010-08-21 10:19:52 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Det har varit tuffa nätter inte för att lillen inte sovit för det har han. han har sovit bra men haft så ont i magen óch det får han varje gång jag ammat och det betyder att han har haft svårare att somna om igen. Och jag har haft värk i kroppen på nätterna och vart väldigt trött så jag har haft svårt att hålla han när jag ammar.
Så varje natt har varit långa.
Just nu önskar jag bara att jag kunde få sova en hel natt, bara en så jag får ny kraft och ladda om batterierna.


I dag är det då lörda och gubben är och fiskar men kommer nog snart hem, han lova att komma hem vid elva. Jag väckte han vid halv fem i morse när jag gav prinsen mat. Just nu sover lillen igen och jag sitter här och tar det lungt skulle väl igentligen försöka sova men känner inte för det.

I dag vet jag inte vad som händer tror det blir att städa lite och gubben skall nog greja ute.

Prinsen ligger i sin säng nu och sover, vi satte upp den härom dagen. Innan har vi haft en vagga men han ville inte sova i den. men skall försöka om ett tag igen.

nä nu skall jag ta tag i något.

PÖSS


shopping....

2010-08-18 15:17:54 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I går bestämmde vi att vi skulle besöka gekås och inhandla lite saker till prinsen, sagt och gjort så åkte vi dit. Trodde inte att där var så mycket folk men phu.... det var det.

Men vi fick handlat det vi skulle.

En madrass + täcke och kudde
skötbädd
amningskudde
våtservetter
och vi till och med köpt en overroll till lille man.

Sen fick vi ju handlat lite annat på vägen men vi skall åka upp om ett tag igen och handla.

Sen så var vi och fika hos mamma och pappa för min syster var där och ville gärna träffa lille man.
Sen efter det så åkte vi till coop och handla.

I dag så städar vi lite och pappan är i skogen med sin mor och kollar efter svamp har nu varit borta hela dagen nästan


Nu skall jag fortsätta och hoppas på att min gubbe kommer hem snart.

Pöss


Hinner inte med.....

2010-08-16 18:33:25 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hinner inte med bloggen som jag vill! 

En bebis tar tid.... Man skall lära känna det nya livet och det skall matas nästan hela tiden och sömn finns det inte så mycket av än så länge.

Det är kämpigt men väldigt roligt skulle inte byta bort det. Dom säger att man skall passa på och vila när han gör det men det är inte så lätt för då vill man gärna umgås med sin sambo.  Men vi delar på det väldigt bra.

I fredas så bada vi prinsen för första gången. Hans mormor hade vart och köpt en badbalja. Och jag trodde han skulle skrika som bara den men han bara satt och njöt och nästan somna.och efter han badat klart så fick han sitta och mysa i mitt knä i handduken och då somna han.



Prinsens första bad!

I lördas så var vi på bröllop. Ett helt grymt vacker sommar bröllop ute. Det var Ps bror som gifte sig. Prinsen sköte sig bra sov igenom mesta tiden.


Och i dag så har mamman varit uppe sen tre till åtta innan jag fick han att sova i sin vagn, annars har han bara velat sova hos mig . vilket blir att man inte sover så jätte mycket. Sen så kom hans farmor och farfar och hälsa på.
Och vi har även haft besök från min kusin med sambo och barn. Var jätte kul att dom kom och hälsa på dom har en dotter på fem månader. Kul och se att det händer rätt mycket på några månader.

Nu sover lille man så jag passade på att uppdatera lite.

Vi hörs när vi hörs

PÖSS


BVC

2010-08-12 20:26:08 BVC Albin
» Kommentarer(0) «


I dag har vi varit på prinsens första bvc kontroll och det gick jätte bra. Vi pratade lite först sen vägde vi lillen och så spritade hon navlen, som hon tyckte den så jätte fin ut.

När lillen föddes så vägde han 3410g och nu tio dagar senare vägde han 3456g, vilket hon tyckte var bra.
Nu skall lillen snart få bada för första gången, eftersom vi har väntat med att bada han till navlen hade lossnat och vi varit på bvc först.

Nätterna består inte av så mycket sömn, men så är det ju men det blir lite mer varje dag. Dagarna springer iväg, men vi tar dagarna som de kommer.

P är ju hemma i några veckor nu så vi skall hitta på saker och sen skall vi ta det lungt njuta av våran bebis tillsammans och ta hand om oss själva.


P är ute och lägge dom sista stenarna i stensättningen och jag sitter här vid datorn och lillen ligger och sover. 
Han har haft väldigt ont i magen i dag så han har väldigt svårt för att somna, men till slut somna han och sover så gott nu.



PÖSS 


1 vecka och 1 dag gammal...

2010-08-10 21:35:38 Albin
» Kommentarer(0) «


I dag är prinsen 1 vecka och 1 dag gammal tiden går så himmlans fort tiden bara rinner i väg.

I går var lilla familjen på kungsmässan, skulle se om jag hittade något att ha på mig på bröllopet på lörda. Men nej det gjorde jag inte....
Jag har ju två jätte fina klänningar men kan ju inte ha på en klänning för att jag snabbt skall kunna mata lilla prinsen så jag får ta en top och en kjol på mig .
Men jag hittade där i mot ett par snygga skor som jag köpte dock skall jag inte ha dom på lörda.

I dagar och nätter är lite upp och ner och sömn finns det inte så mycket av. Lillen var mest vara hos sin mamma och sover bäst på dagen och vaken på nätterna men det är ju så när man har en bebis. fast i natt sova han riktigt bra  och jag fick sova lite mer än vanligt. Han gör fram steg varje dag.

I dag har vi bara vart hemma och tagit det lungt, medans lillen sov passade jag på och putsa fönsterna.
Och nu ligger prinsen i soffan jämte mig och sover och jag sitter här och fixar lite på datorn. Och P är hos sina föräldrar och grejar inför lördan. jag och prinsen valde att stanna hemma.

Nu skall jag fixa vidare får passa medan bebis sover:)

Pöss


Nu är han äntligen här!!

2010-08-08 20:45:17 Albin
» Kommentarer(1) «


Den 2/8 2010 kl 13:27 kom våran lille prins till världen. Han vägde 3410g och var 51cm lång.




Allt har gått bra och vi mår bra.
Vi är så glada för lille prinsen!

Pöss